Feedback krijg je op elk moment

feedback ziekenhuis

Beste patient, in ons streven naar een voortdurende kwaliteitsverbetering en om de zorgen voor u als patiënt te optimaliseren hadden we graag beroep gedaan op uw medewerking. … Zo luidt de aanhef van de brief bij een feedback vragenlijst van een dagcentrum van een groot ziekenhuis. De patiënt in kwestie heeft me niet enkel het Lees meer »

Slechte seks: doe ik het goed?

seksfeedback

Een deelnemer aan “Feedback als kwaliteitshefboom” bracht een geweldige illustratie aan over hoe je feedback niet vraagt. Bij een vrijpartij stel je die ene vraag die op je lippen brandt. En meteen besef je dat net die vraag je gaat opleveren wat je vreest: Slechte seks.  “Doe ik het goed?” Gesloten vragen? Je hoopt natuurlijk Lees meer »

Feedback van de man wiens rits open staat

Feedback geven is een kunst. Je denkt vooraf na over de inhoud en schat in hoe je de boodschap best kan doen ‘landen’. Je let op je woordgebruik, intonatie, snelheid, etc… Je let erop of de context geschikt is om feedback te geven. Weet je ook hoe de feedback-ontvanger tegenover jou staat? Hoe krijg je het Lees meer »

Louis Hotels of Fawlty Towers.

1-fawlty-towers-wiki

Hoe ga je met negatieve feedback over één van je medewerkers om? Wat doe je als een klant de dienstverlening van een poetsdame aanklaagt? Het vakantieverhaal ” van mijn collega bevatte nog een ‘leuke’ anekdote. Louis Hotels of Fawlty Towers. Niet storen, aub. Je bent aangekomen in je hotel, hebt er een goeie nachtrust genoten en Lees meer »

We reizen om feedback te geven aan Neckermann.

plagos1

Na de Volkswagen saga ( en ) kwam er me onlangs nog een feedback horror story toegewaaid. Een ubeon collega heeft haar vakantie in Griekenland doorgebracht met Neckermann en Louis hotels. Het weer, het eten, het land: ik veronderstel dat het goed was, want het gesprek ging over haar ervaringen met… feedback. Je hoort en leest Lees meer »

‘Weet je wat Volkswagen nu zou moeten doen?’

Volkswagen-Beetle

Wellicht herinner je je nog . Toen die collega dat artikel gelezen had, stelde hij me de vraag: ‘Weet je wat Volkswagen nu zou moeten doen?’. Hoewel hij ook coach is, wachtte hij niet echt tot het antwoord van mij kwam. ‘Ze zouden me nu weer eens moeten contacteren voor een tevredenheidsenquête’. De klantenbeleving gaat voort Lees meer »

Hoe Volkswagen zijn best deed en het verknalde.

teveelvragen

Een collega kocht een een auto bij de dealer, een koopje en hij was er erg opgetogen mee. Zijn glimmende Volkswagen Tiguan was perfect compleet uitgerust, nieuwe snufjes, handige knoppen, coole vondsten en hij reed perfect. Bovendien was de dienstverlening perfect en deed de dealer er alles aan om zijn klant een perfecte aankoopervaring te Lees meer »

6 manieren om online feedback te krijgen

Dan heb je een mooie feedback-enquête online staan, valt de respons erg tegen. Vele mensen denken dat online feedback enquêtes slechter werken dan persoonlijke of ter plekke verzamelde feedback op papieren formulieren. Meestal zijn er minder antwoorden online dan met de twee andere methodes en dus, is de redenering, is het een slechter instrument. Daar Lees meer »

3 redenen waarom ‘Komen Eten’ scoort: Slim gebruik van feedback

Slim eten

Waarom zijn programma’s als ‘Komen Eten’ vaak populair? ‘Komen eten’, maar ook bvb. ‘Voice van Vlaanderen’, ‘Eurosong’ en ‘Masterchef’ scoren mede zo goed omdat ze de blijkbaar menselijke behoefte aan beoordeling voeden. Mensen hebben een behoefte om feedback te krijgen en zijn er als de kippen bij om feedback te geven. En in een tijd Lees meer »

7 manieren om feedback te verknoeien

feedback kind en badwater

Je kan met feedback als hefboom heel wat meer dan enkel vragen naar een evaluatie. Feedback biedt ontelbare kansen en mogelijkheden. Feedback is omgeven door heel wat emotie, vaak ook negatieve emotie. Als je dan toch het kind en het badwater wil weggooien, hier zijn 7 manieren om feedback te verknoeien. 1. Op de verkeerde plaats of Lees meer »